+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Federalna Ministrica obrazovanja i znanosti g. Jasna Duraković u posjeti Franjevačkoj teologiji u Sarajevu

Franjevačku teologiju u Sarajevu, kao jednu od najstarijih obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini, danas je posjetila Federalna ministrica obrazovanja i znanosti gđa Jasna Duraković.

Franjevačka teologija u Sarajevu isključivo se finansira od internih sredstava Provincije Bosne Srebrene. Budući da su pred nama kapitalni projekti obnova studentskog doma na Franjevačkoj teologiji, potrebna nam je podrška ministarstva i Vlade Federacije BiH, u razgovoru je istaknuo fra Emanuel Josić, ekonom samostana i profesor na Franjevačkoj teologiji.

Ministrica Duraković je prepoznala važnost Franjevačke teologije u Sarajevu te angažman i rad franjevaca kroz povijest u Bosni i Hercegovini, što je potvrdila i svojim dolaskom. U razgovoru je obećala podršku Franjevačkoj teologiji u skladu s mogućnostima Ministarstva na čijem je čelu.

Na kraju prijema fra Emanuel Josić je uručio mali znak pažnje ministrici Duraković, ediciju knjiga prof. dr. Dalibora Baliana koju je izdala medijska kuća Svjetlo riječi.

Gallery Wordpress