+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Praktična nastava – dio drugi

Preostali dio studenata sedmog i jedanaestog semestra Franjevačke teologije u Sarajevu, koji kod prof. dr. sc. fra Šime Ivelja slušaju traktat Crkvena (župna) administracijaiz kolegija Kanonskog prava u utorak 20. studenog 2018. održali su praktičnu nastavu u samostanu i župi Duha svetoga u Fojnici.

Nakon pozdrava dobrodošlice gvardijana i župnika fra Mire Relote, mjesni ih je samostanski  i župni vikar fra Mario Katušić uputio u rad župnog ureda, vođenje administrativnih knjiga i izdavanje potrebnih dokumenata te se dotaknuo raznih pitanja s obzirom na svakidašnju problematiku s kojom se susreće u radu župnog ureda. Potom su studenti pristupili praktičnom dijelu upisivanja u matice, izdavanje dokumenata i vođenje procesa.

Gallery Wordpress

Praktična nastava okončana je večerom i bratskim druženjem s fratrima fojničkog samostana uz pjesmu kao izrazom zahvale za gostoprimstvo i susretljivost pri održavanju praktičnog dijela nastave iz ovoga traktata koji za cilj ima odgovorno i savjesno vođenje administracije u njihovu budućem pastoralnom djelovanju.

Fra Mislav Jozić