+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Uskrsni koncert na Franjevačkoj teologiji

Uvečer pred Cvjetnicu, 23. ožujka, Franjevačka teologija u Sarajevu bila je domaćin preduskrsnog koncerta, održanog u sklopu 33. Svečanosti Pasionske baštine. Na koncertu su nastupili Komorni zbor i gudački orkestar Muzičke akademije iz Zagreba pod dirigentskom palicom Jasenke Ostojić, red. prof. art i umjetničkim vodstvom Anđelka Krpana, red. prof. art., koji su izveli su remek-djela Corellija, Kelemana, Haydna i Schuberta, ostavljajući publiku bez daha.

Prije nego je počeo glazbeni program nazočne je srdačno pozdravio fra Emanuel Josić, ekonom samostana sv. Pavla i profesor glazbe na Franjevačkoj teologiji. Njegove riječi istaknule su važnost kulturnih događaja na Franjevačkoj teologiji, posebno što im se vraća onaj sjaj, ugašen za vrijeme pandemije koronavirusa. Nakon njega, provincijal fra Zdravko Dadić održao je nadahnjujući govor povezujući simboliku Uskrsa kao blagdana novog života i novih početaka s mladim glazbenicima koji su nastupali te je svim nazočnima i čestitao predstojeći blagdan.

Na pozornici su, uz zbor i orkestar, zablistali solisti Hana Ilčić, Josip Švagelj i Josip Galić, oživljavajući skladbe svojim izvanrednim interpretacijama. Nakon završetka glazbenog programa, amfiteatar je odjekivao dugotrajnim pljeskom zahvalnosti publike.

Svečana večera koja je uslijedila pružila je priliku za nastavak uživanja u društvu glazbenika i gostiju, obogaćujući večer nezaboravnim trenucima zajedništva.

Ovaj koncert nije samo bio glazbeno putovanje, već je označio oživotvorenje radosti i nadahnuća u zajedničkom slavlju glazbe i života.

Tekst: fra Ivan Pilić

Foto: fra Dario Laštro

Gallery Wordpress