+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda i resorni ministar u Vladi KS Samir Avdić, obišli radove na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu

Franjevačku teologiju u Sarajevu kao jednu od najstarijih obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini, danas su posjetili te obišli radove Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda i resorni ministar u Vladi KS Samir Avdić. Franjevačka teologija je tijekom zadnjeg rata u Bosni i Hercegovini bila okupirana od strane srpskih vojnih snaga prilikom čega je zgrada u potpunosti devastirana. Dugi niz godina nismo imali nikakvu pomoć od vladajućih institucija. Na inicijativu vijećnika dr. Samira Bejića otvorena je komunikacija s aktualnom Vladom Kantona Sarajevo čime su stvoreni preduvjeti za bolje razumijevanje naših potreba od strane resornih ministara u Vladi KS g. Samira Avdića i g. Envera Hadžiahmetovića. Gospodin Avdić je zajedno s kolegama ministrima te premijerom Vlade Kantona Sarajevo g. Fortom učinio sve kako bi nam pomogao podmiriti velike troškove na završetku radova u amfiteatru. Pomoć je pružio i sam grad Sarajevo na čelu s gradonačelnicom gđom Benjanimom Karić. Projekti za franjevce tu nisu stali: ministar Hadžiahmetović je također pronašao sredstva za rješavanje višedecenijskog problema prokišnjavanja zgrade na Franjevačkoj teologiji.

Gospodinu Samiru Avdiću, g. Enveru Hadžiahmetoviću, Vladi Kantona Sarajevo, gđi Benjamini Karić izražavamo veliku zahvalnost što pomažu da Franjevačkoj teologiji vratimo prijašnji sjaj i funkcionalnost.

Gallery Wordpress