+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

SVEĆENIČKO REĐENJE

Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u sarajevskoj katedrali vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kardinal Puljić zaredio je za svećenike devet mladića. Četvorica su kandidati Vrhbosanske nadbiskupije, a to su: vlč. Paulo Coelho, vlč. Dino Mustafi, vlč. Josip Papak i vlč. Josip Marković. Za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu zaređeni su: fra Mijo Ljubos (Busovača), fra Zvonimir Batista (Busovača), fra Ivan Stanić (Kreševo), fra Marko Cvitković (Doljani) i fra Mislav Jozić (Rama – Šćit).

Na misi su uz kardinala Puljića koncelebrirali mnogopoštovani otac provincijal fra Zdravko Dadić, meštar franjevačkih bogoslova fra Danijel Nikolić, rektor Vrhbosanskog nadbiskupskog sjemeništa preč. Zdenko Spajić i rektor Sjemeništa Redemptoris mater vlč. Michele Capasso i preko 80 drugih svećenika.

Nakon što je navješteno evanđelje najprije su odgojitelji predstavili kandidate za ređenje, a nakon toga je uslijedila homilija kardinala Puljića u kojoj je pozvao ređenike na budnost u čuvanju svetinja koje su im povjerene. Kazao im je da ne smiju izgubiti osjećaj za sveto jer će to značit propast. Pozvao je i vjernike da mole za njih jer je to njihova snaga, a bogoslovima je kazao da se ne smiju obeshrabriti u svom putu k ređenju u vremenu kad je svijet u krizi autoriteta, kad svi znaju što drugi trebaju raditi, a ne znaju što sami trebaju raditi, oni ne smiju biti jedni od tih koji ne znaju što trebaju raditi.

Nakon homilije uslijedilo je ređenje kandidata: polaganje ruku, molitva i mazanje ruku. Na kraju misnog slavlja kardinal je čestitao novim mladomisnicima u svoje osobno ime, ali i u ime nadbiskupa Vukšića koji nije bio u mogućnosti prisustvovati.

Gallery Wordpress