+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Nova akademska godina na Franjevačkoj teologiji

U ponedjeljak 25. rujna 2023. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu započela je nova akademska 2023./2024. godina. Misno slavlje predvodio je provincijal fra Zdravko Dadić u suslavlju s profesorima i meštrima. U svojoj propovijedi provincijal je studentima poručio da ne zanemare svoje obveze – prvenstveno učenje i molitvu – a isto tako da ne zaborave „učiti iz života“ živeći sa svojim narodom kojem će biti budući pastoralni radnici. Na koncu svete mise otpjevan je Zaziv Duha Svetoga.

Na početku nove akademske godine, kako je i običaj, uvodno predavanje imao je fra Josip Jozić, dekan Franjevačke teologije. Nakon inauguralnog govora uslijedio je upis studenata.

U novu akademsku godinu upisalo se 18 studenata, od čega je 13 bogoslova Franjevačke provincije Bosne Srebrene i jedan bogoslov Hercegovačke franjevačke provincije.
Prvu godinu studija započela su dvojica bogoslova – fra Noa Strinić i fra Ivan Pilić, ml.
Našu teologiju u Sarajevu upisala su i četvorica franjevačkih bogoslova iz Afričke provincije: fra Alexander Tusiime, fra Fraser Chipata, fra Olivier Dukunze i fra Theophile Habimana.
Svim studentima i profesorima na našoj Teologiji čestitamo, te neka još jedna studijska godina bude uspješna i blagoslovljena.

Tekst: fra Filip Jakov Šero

Foto: fra Dario Laštro

Gallery Wordpress