+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Zlatna misa fra Mile Babića

Na XXVI. nedjelju kroz godinu 1. listopada 2023., fra Mile Babić proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina misništva u crkvi Uznesenja BDM u Rami na Šćitu.
Proslava jubileja započela je misnim slavljem u 11 sati kojeg je predvodio jubilarac fra Mile, a prigodnu propovijed jubilarcu i narodu uputio je fra Mijo Džolan. Na misi su koncelebrirali i fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Janko Ćuro, vikar provincije Bosne Srebrene, fra Vinko Sičaja, ekonom i definitor provincije Bosne Srebrene, fra Andrija Jozić, gvardijan ramskog franjevačkog samostana te brojni drugi svećenici.
Na koncu euharistijskog slavlja, fra Jozo, fra Janko i fra Andrija uputili su zahvalnu riječ te darivali jubilarca prigodnim darom, navodeći i zahvaljujući mu na promicanju i naviještanju Radosne vijesti, svećeničkoj revnosti, nenametljivosti, a na poseban način na njegovom doprinosu kao profesoru na Franjevačkoj teologiji. Govornici su, također, naglasili pojmove slobode i ljubavi, koji su obilježili fra Milin život i djelovanje.
Liturgijsko slavlje bilo je popraćeno pučkim pjesmama koje je animirao župni zbor pod ravnanjem prof. Biljane Glibo.
Na misnom slavlju sudjelovali su vjernici Rame i okolice, ali i iz drugih mjesta gdje je fra Mile ostavio svoj trag.
Slavlje je, nakon misnoga slavlja, nastavljeno u motelu Rama.

Tekst: fra Ivan Pilić

Fotografija: fra Dario Laštro

Homilija na Zlatnoj misi fra Mile Babića

Gallery Wordpress