+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Nova akademska godina

U srijedu 25. rujna 2019. godine svečano je otvorena nova akademska godina 2019/20. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Započela je misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga. Misu je  predvodio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju dekana Teologije fra Danimira Pezera, gvardijana fra Mile Babića, meštra bogoslova fra Danijela Nikolića i drugih profesora Teologije, uz nazočnost studenata.

Provincijal je u svojoj propovjedi istaknuo da je Isus na poseban način obrazovao apostole prije nego ih je poslao u svijet da naviještaju Radosnu vijest. I naš utemeljitelj sv. Franjo također je pripremao subraću prije nego ih je poslao u svijet, a slično i danas naši profesori podučavaju studente kako bi mogli naviještati Isusovo evanđelje. Na kraju misnog slavlja još je jedanput zaželio uspješnu novu akademsku 2019/2020. godinu.

Gallery Wordpress

Potom je uslijedio inauguralni govor dekana fra Danimira Pezera u kome je na dojmljiv način prezentirao važnost glazbene kulture kako u povijesti tako i danas u okviru osposobljavanja studenata na Teologiji za kasniji pastoralni rad. Time je dekan označio početak nove akademske godine. Svečanost otvaranja glazbeno je popratila flautistica Mirna Mlikota – Dizdarević, asistentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odsviravši na flauti dvije skladbe: S. Karg Elert – Chaconne za solo flautu; J. S. Bach: Partita u a molu,  dok je student fra Hrvoje Žabić na početku izrecitirao duhovnu pjesmu Vladimira Nazora: U hramu.

 

Fra Matej Juričević