+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

O dođi Duše Presveti

Pedesetnica-1

Danas je svetkovina Duhova ili Pedesetnica, dan kada je Uskrsli sišao nad svoje učenike i darovao im svoga Svetog Duha. Samo nas Bog istinski zna, neka očisti sve ono loše što nosimo u sebi, neka nam dadne svoga Duha da nas vodi, čisti, krijepi i čuva da ustrajemo na putu dobra, na ovom putu na kojem se nalazimo, da nas posveti i očisti od svega što nije od Njega.

Moramo raditi na sebi, moramo moliti, biti podrška jedni drugima u poteškoćama, biti odskočna daska jedni drugima, odskočna daska prema dobru. Trebamo imati više osjeća za one pokraj nas koji pate. Biti oprezni jer zlo vreba sa svih strana odakle da nas proždre. Plodovi Duha su različiti, mnogobrojni ali ako nemamo ljubavi ti plodovi ništa ne vrijede (1 Kor 13). Po plodovima će nas ljudi prepoznati (Mt 7,20) , po djelima naših ruku moći će vidjeti da smo vjernici, da smo kršćani, da živimo Isusovim životom. Svjedočiti Uskrsloga našim životom to bi trebao biti naš cilj i naša zadaća.

Otvoriti srce, uho, ruku za one u potrebi, imati Duha ljubavi za one koji ljubav nisu osjetili, imati Duha jakosti da izdržimo u kušnjama i da zlo koje vreba možemo nadvladati Njegovim Duhom ali svojim naporom i molitvom. Imati Duha jednostavnosti, poniznosti da svima budemo primjer ponizna života, života bez hvalisanja i egoizma. Molimo Duha Svetoga da nam dadne svoga Duha Svetoga da budemo bolji, svetiji jer nam je rekao Budite sveti jer ja sam svet (1 Pt 1,16). O dođi Duše Presveti!

fra Mile Beljo