+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Obnova privremenih zavjeta i uvođenje u službu lektora i akolita

U četvrtak, 20. lipnja, pod večernjom svetom misom u oratoriju Franjevačke teologije, mnogopoštovani otac fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu s prvim meštrom bogoslova fra Danijelom Nikolićem, drugim meštrom fra Danimirom Pezerom, gvardijanom fra Vilijem Radmanom te ostalom braćom samostanskog bratstva svetog Pavla na Nedžarićima, predvodio je obred obnove privremenih zavjeta za trinaestoricu bogoslova.

Uvodeći okupljene u misno slavlje, provincijal je najmlađoj braći posvijestio što to znači se zavjetovati na poslušnost, bez vlasništvo i čistoću po uzoru na svetog Franju. Istinska je hrabrost odvažiti se na ovaj poziv koji uključuje i poslanje širiti mir i dobro, kako glasi i geslo našega Reda. Provincijal je braću potaknuo da nastave koračati tim putem i ustraju na njemu.

Nakon pročitanog evanđelja uslijedio je sam obred zavjetovanja. Nakon što je meštar prozvao kandidate i njihovog odgovora „Evo me!“, zajedno su pročitali tekst formule zavjetovanja pred ocem provincijalom koji je primio njihove zavjete.
Potom je pristupio kandidat za postavljanje u službu akolita fra Filip Jakov Šero koji je, nakon obreda postavljanja u službu, primio pliticu kao vidljivi znak te posluživao kod oltara tijekom misnog slavlja.
Postavljanju u službu čitača pristupila su braća iz Afrike: fra Fraser Kizito Chipata, fra Theophile Habimana, fra Olivier Dukunze i fra Alexander Tusime. Nakon obreda postavljanja u službu, braća su primila Sveto Pismo kao znak i poticaj jasno naviještati Božju riječ vjernicima.

Kandidati koji su se zavjetovali na godinu dana: fra Robert Bašić, fra Filip Jakov Šero, fra Gabrijel Slomo, fra Benjamin Vrdoljak, fra Ante Pavić, fra Noa Strinić i fra Ivan Pilić, ml.
Kandidati za svečane (doživotne) zavjete koje bi trebali položiti na jesen, fra Driton Hajdaraj, fra Anton Selitaj, fra Tonči Šarić, fra Matej Juričević, fra Dario Laštro i fra Tomislav Vidović svoje su zavjete obnovili na četiri mjeseca.

Molimo Gospodina da put kojim radosni krenuše ustrajno ljubavlju dovrše!

Tekst: fra Ivan Pilić, ml.

Fotografija: Marko Spajić

Gallery Wordpress