+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

SVEČANO OTVORENJE AKADEMSKE GODINE 2017/18.

Dana 25. rujna 2017. godine na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu svečano je otvorena nova akademska godina 2017/18. Svečanost je započela slavljem svete mise u 10 sati uz zaziv Duha Svetoga, koju je predslavio provincijalni ministar fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju dekana Teologije fra Danimira Pezera, profesora i odgojitelja bogoslova.

Nakon svete mise, pozdravivši provincijalnog ministra Bosne Srebrene fra Jozu, prisutne profesore, odgojitelje bogoslova,  studente, a na poseban način one koji se prvi put upisuju na ovo Franjevačko učilište, Dekan Teologije održao je inauguralni govor na temu “Obred i težnja ljudi za obrednošću”, nakon kojeg je proglasio novu akademsku godinu otvorenom.

Ovu svečanost svojim doprinosom uzveličala je i glazbena umjetnica Mirna Mlikota odsviravši nekoliko kompozicija na flauti, dok je bogoslov Silvio Zlatarević nadahnuto pročitao hvalospjev “Pozdrav krepostima” sv. Franje Asiškog.

Nakon prigodnog predavanja i glazbenih točki uslijedio je zajednički ručak u samostanskoj blagovaonici pripremljen za sve studente, a zatim je održan upis u zimski semestar akad. god. 2017/18.

U prvu godinu studija upisana su osmorica franjevačkih bogoslova i jedna studentica iz Kreševa. Od ove godine studenti Franjevačke teologije su i dvojica bogoslova iz Franjevačke provincije iz Konga (Afrika).

Prema završnom upisu Franjevačka teologija trenutno ima 37 bogoslova i 9 studenata civila.

                                               FTS: si.fra

Gallery Wordpress