+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Svećeničko ređenje franjevačkih đakona

U ponedjeljak 29. svibnja 2020. u katedrali Srca Isusova ređeno je 11 novih mladomisnika među kojima su četvorica franjevačkih đakona: Fra Nikola Neimarević, Fra Vinćenc Kajtazi, Fra Stjepan Antolović i Fra Stjepan Lukašević.

Franjevci sa Franjevačke teologije Sarajevo im žele da budu kao Isus Krist, Veliki Svećenik, koji je bio vjeran Bogu i milosrdan prema narodu.

“Ako  smo  mi  svećenici, koji vjeruju, mole se, koji nesebično nadvladavaju malograđansko uhljebljenje u svećeništvu, kao borbu za kruh, ako nismo najamnici nego pastiri koji se i protiv nade nadaju, ako prihvaćamo sablazan Kristova križa, ako smognemo strpljivosti da se održimo i u neprovidnim povijesnim situacijama, ako se doista smatramo slugama Krista, koji je svijet spasio kroz bezdanu tamu svoje smrti, ako smo spremni bez zanosa i u punoj trijeznosti sive svakidašnjice nositi Kristove stigme, onda smo svećenici, onda Božja milost preko nas otvara našem svećeništvu budućnost, koju je jedan i jedini gospodar povijesti i Crkve tomu svećeništvu namijenio i koju će  mu  dati.”

Karl Rahner

Gallery Wordpress