+387 33 453-266 tajnistvofts@gmail.com

Uz Nedjelju Dobrog Pastira

Ljudi trebaju Boga, a i Bog treba ljude! Odvaži se! Hrabar, hrabra budi ako razmišljaš o duhovnom pozivu, odazovi se, prihvati avanturu u koju te Bog poziva, vrijedi a jednog dana će još više vrijediti. Potreban si ljudima koji pate oko tebe, potreban si Crkvi, potreban si Bogu. Odazovi se, ne boj se avanture jer ima Onaj koji nas sve nosi, koji nas poziva da ostavimo sve i krenemo za Njim. Koji nam daje krila kad smo slabi, koji nas ljubi i prašta bez obzira na naše slabosti i grijehe.
Ne boj se ti mladiću, djevojko koji/a osjećaš nešto čudno, neobično, odvaži se i kreni za Dobrim Pastirom. Jer mnogi su prije tebe osjetili taj čudan osjećaj i odvažili su se i krenuli, idu ponekad leteći, ponekad klecajući i šepajući ali idu, bore se da ostanu i opstanu u onome na što ih Pastir poziva. Moli i Bog će ti rasvijetliti kojim putem trebaš krenuti! I kad kreneš ne zaboravi molitve jer bez nje ćeš teško ići naprijed, molitva ti treba biti duhovna hrana koja će te nositi i držati.

Sve ostale potičem, molite za duhovna zvanja, prihvatite i podržite sve koji to žele, ne budite prepreka svojoj djeci, braći, sestrama koji su malo čudniji od ostalih. Podrška bližnjih svima puno znači, teško bismo bez podrške drugih išli naprijed. Hrabrite ih jer sigurno će i oni vas jednoga dana poticati na radost, na prihvaćanje svakodnevnog križa i borbe s kojima se budete u životu susretali. Često će vam biti utjeha, često će vam biti pastiri koji će vas dizati na svoja ramena i nositi kao što je Dobri Pastir ponio svoju zalutalu ovcu.

Molite Gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju!

Fra Mile Beljo